Past Vs Future pomlad-poletje 2010

Kolekcije za pomlad/poletje 2010 nam podajajo izbiro: lahko se z nostalgijo vrnemo v preteklost ali pa se brez obžalovanja zapodimo v prihodnost.
Preteklost prihaja naravnost iz zaprašene babičine skrinje: lahno, prosojno, čipkasto perilo v nežnih barvah pudra, ali pa v klasični črno-beli kombinaciji. Na modnih brveh Marrasa in Alberte Feretti vlada romantični slog valujočih podkril v nedolžnih barvah, pod katerimi je mogoče za hipec ugledati retro spodnje perilo. Chaneline deklice nas vračajo v idilična dvajseta leta 20. stoletja, Dolce & Gabbana in Dior pa so svoje ženske odeli v bolj predrzna ’50 leta z namigujočimi seksi stezniki in minioblekicami v obliki peščene ure, dizajniranimi v svili in čipki.

Drugi pa se tako kot D&G, Just Cavalli, Isabel Marant in Jean Paul Gaultier raje zazrejo v starinarnice in na tržnico antikvitet ter ustvarijo osebni, večplastni slog v znamenju samosvoje mešanice: hipijevski, ponošeni, kavbojski in rokovski slogi se mešajo in nam pripovedujejo o Združenih državah ’70, ’80 in ’90 let. Oblačila se prekrivajo in se izmenjujejo z obrabljenim jeansom ter usnjenimi in semiš dodatki; tu so šali, rute, napa, prameni, kitke, perje in kdor ima še kaj, naj doda še kaj.
V popolnem nasprotju z “udobnimi” vidiki, ki prihajajo k nam od daleč, je tu ženska prihodnosti, polno zaposlena s tem, da mora preživeti v mestni džungli, s katero se vsakodnevno spopada v elegantnih oblačilih, ki poudarjajo gibčno telo. Zato je tu tudi urbana bojevnica, ki je stopila na modne brvi Guccija, Max Mare in Balmaina: prevladujejo tehnične tkanine in mimetični vojaški vzorci, dodatki pa so iz športnega sveta. Barvna paleta je samoumevno v peščenih, sivih in vojaško zelenih tonih.
In nato se moramo pripraviti še na sprejem novih plemen prihodnosti, ki s pogledom, uprtim v Afriko, ustvarjajo etnično-urbani slog: tehnične tkanine in plemenski vzorci, batik in ikat sodelujejo, da bi oblekli sodobno žensko. Paul Smith, Dries Van Noten in Kenzo predstavljajo mešanico vzorcev, ki krasijo oblačila v večkrat ovitih in bogato nagubanih linijah. Paleta je temna, barve nas povedejo v eksotično začimbno mešanico, prav tako kot poudarjeno veliki, dragoceni dodatki, ki ne bodo ostali neopaženi.
Izberite torej: naj bo preteklost ali prihodnost, pomembno je, da je osupljiva!

Ta vnos je objavljen v Novice. Dodaj zaznamek do trajne povezave .

Dodaj odgovor