Actyva

NUTRIZIONE

Hranjenje suhih las po meri

Anomalija “suhih las” se nanaša na lase, ki so delno ali popolnoma oropani olj ali izsušeni. Luske povrhnjice se brez naravnih hranil odprejo. Lasje so medli, hrapavi na dotik, električni, težavni za razvozlanje in urejanje pričeske.
Hkrati jim primanjkuje elastičnosti in postanejo krhkejši. Vzroki za suhe lase so različni: določeni lasje so naravno suhi, drugi se izsušijo zaradi zunanjih dejavnikov, vezanih na okolje in osebne navade. V vsakem primeru je suhim lasem mogoče povrniti mehkost, sijaj in olajšati česanje z uporabo kozmetičnih sredstev, ki so sposobna povrniti naravno hranilno ravnovesje.

Za pomoč s suhimi lasmi je ACTYVA izdelala NUTRI SYSTEM, raziskano sinergijo tehnološko dovršenih primarnih surovin in aktivnih principov naravnega izvora, ki vsem suhim lasem ponudijo hranilno ravnovesje.

 

DISCIPLINA

Ukroti zavozlane in uporne lase

Uporna narava las, ki se radi vozlajo, posebej oteži delo z njimi.  Skoraj vedno so to kodrasti ali valoviti lasje, pogosto medli ali grobi na dotik, radi narastejo in hitro pokvarijo pričesko, predvsem ob prisotnosti vlage.
Stil “odlično ravni”: kdor se odloči za gladko sušenje in oblikovanje las, je večkrat primoran pogosto ali dnevno uporabljati ploščo za ohranitev gladkosti in krotenje zavozlanih las. Ta navada lahko vodi v neke vrste “začaran krog razvade”, ki postopoma lasem odtegne naravno vlago in povzroči, da se lasje vedno bolj vozlajo, postanejo grobi na dotik in vse bolj občutljivi na vlago. Za podaljšanje učinka ravnanja, zaščititi lase pred vremenskimi dejavniki in ohranitve sijaja se je mogoče poslužiti posebnih posegov, ki na laseh po dolžini ustvarijo neke vrste “zaščitnega ovoja”, ki lasem omogoči ohranitev naravne hidratacije in jih zaščiti pred vlago. Stil “naravni gibi”: v številnih primerih je želja po sproščenih pričeskah, ki poudarijo naravni gib onduliranih ali kodrastih las.  Tudi v tem primeru je poglavitnega pomena uporaba izdelkov, ki lase hranijo in jih zaščitijo pred vlago.
Tudi izdelki, ki poudarijo kodre in jih zaščitijo pred učinkom zavozlanosti, morajo biti hidratantni in hranilni, tako kot izdelki za ravne lase. Hkrati lasišča ne smejo otežiti, da bi kodri ostali lahki.  Končni cilj so sijajni, mehki in elastični valovi, ki ne narastejo in se ne vozlajo.
Ravni ali naravni stil, najpogostejša potreba je olajšati in dolgoročno ohraniti pričesko. V ta namen ACTYVA predlaga DISCIPLINA, linijo izdelkov, namenjenih nežnemu krotenju zavozlanih in upornih las ter dolgoročno ohranitev želenega videza: odlično ravni ali naravni gibi.

COLORE BRILLANTE

Živahna barva dlje časa

Intenzivna, sijajna, živahna.
Izpostavite sončni svetlobi, da bi razkrili vse odtenke. Zaščiti lepoto barve dan za dnem, pranje za pranjem.

Barva las od vedno predstavlja pravi “lepotni pripomoček”, ki loči in okarakterizira osebni stil vsake ženske. Celotno zgodovino kozmetike zaznamujejo raziskave in uporaba barvilnih snovi za polepšanje las z evokativno močjo barv do dosege nivoja primarnega pomena za osebno podobo, ki ga imajo barve danes. Vendar je lepota barv tesno povezana z zdravstvenim stanjem las. Samo zdravi in zaščiteni lasje lahko povrnejo lesk, intenzivnost in obstojnost, ki jih zahteva barvna kozmetika za maksimalen poudarek lepote barve.

Barva je maksimalno poudarjena, ko:

 • je intenzivna: v percepciji intenzivnosti barve igra temeljno vlogo prosojnost vrhnjice. Homogena, zdrava in zaščitena vrhnjica zagotovi maksimalen nivo prosojnosti in razkrije notranje pigmente barve. Barva je popolnoma razkrita in posledično intenzivna in živahna.
 • je sijajna: ko je povrhnjica zdrava, s popolnoma zaprtimi luskami, je površina gladka in enakomerna ter omogoči popoln odsev svetlobe.  Barva je spremenljiva in sijajna.
 • je zaščitena pred zunanjimi dejavniki: kozmetična barva je navadno bolj občutljiva na zunanje dejavnike. Izpostavitev UV žarkom, pogosta uporaba sušilca ali likalnika, ter pogosta pranja lahko vplivajo na stabilnost in lepoto barve, se lahko izpira ali se spremeni glede na izvorno barvo ter postane manj homogena po dolžini las, motna in medla.

Za nego barvanih las ACTYVA ponuja linijo izdelkov COLORE BRILLANTE, ki je posebej izdelana za podelitev barvanim lasem intenzivnost, lesk in trajnost barve, pranje za pranjem.

 

VOLUME E CORPOSITÀ

Polni lahkote

Naravno tanki lasje ali stanjšani zaradi vpliva časa so zelo občutljivi in težavni za upravljanje.   Pričeska hitro upade, lasje izpadejo ploski in brez volumna, medli in nekonsistentni na dotik.   Zaradi nežne strukture so lasje krhki, občutljivi in naelektreni, med sušenjem se večkrat vozlajo.
Tanki lasje potrebujejo posebno zaščito, ki podeli polnost in volumen z absolutno lahkostjo. Za občutljive lase polne lahkosti je ACTYVA izdelala VOLUME E CORPOSITÀ, linijo izdelkov na osnovi rastlinskih beljakovin in naravnih izvlečkov, ki lasem podelijo polnost, povečajo volumen in obstojnost pričeske.

 

BELLESSERE

LEPOTNI TRATMAJI ZA VSE TIPE LAS

V zgodovini kozmetike so bila vedno prisotna olja. Od Daljnega vzhoda do Sredozemlja so bila olja dragocene sestavine antičnih lepotnih ritualov, saj so bila znana po svojih antioksidacijskih, mehčalnih ter zaščitnih lastnostih tako za kožo kot za lase. Svoj navdih je ACTYVA poiskala prav v tradicionalni uporabi olj pri lepotnih ritualih na območju Sredozemlja in tako ustvarila izdelke BELLESSERE: mini linijo izdelkov na osnovi arganovega olja, ki je bila zasnovana za nego in lepoto las in telesa. Izdelki z dvojno uporabo, idealni za celotno družino in s katerimi v enem koraku pridobimo mehke in sijoče lase ter žametno in prijetno dišečo kožo.

 

SPECIFICI

Osnova vsega je zdrava koža

Zdravo lasišče  je izvor lepote las in daje občutek čistosti, ravnovesja in dobrega počutja.  Najbolj razširjene anomalije lasišča  (mastna koža in čezmerno potenje, prhljaj in luščenje, napeta, pordela ali vneto lasišče) pogosto privedejo do neestetskih pojavov, ki lahko stranko spravijo v zadrego in ogrozijo rezultate posegov v salonu.
Od danes lahko ponovno odkrijete radost zdrave lobanjske kože in dobrodejne izkušnje.
Za nego najbolj razširjenih anomalij lobanjske kože je ACTYVA izdelala SPECIFICI CUTE, linijo izdelkov, ki jo sestavljajo eterična olja in rastlinski izvlečki za čiščenje, uravnovešenje, blaženje in hidriranje kože ter povrnitev normalne funkcionalnosti le-te.

 

P FACTOR SYSTEM

Preprečiti in zdraviti izpad las  je mogoče

Sprememba življenjskih navad, stres, utrujenost, okoljski dejavniki ter hormonska in prebavna neuravnovešenost so v zadnjih letih privedli do porasta števila oseb, ki se pritožujejo nad težavo izpadanja las. Vzroki za izpadanje las so številni in se kažejo na različne načine glede na starost, spol in patologijo, ki je vzrok izpada. Povečan izpad, ki se pogosto kaže v bolj ali manj razširjenjem redčenju, je glavni simptom številnih patologij las. Med temi sta najpogostejši plešavost (Alopecia Androgenetica) in povečan izpad (Telogen Effluvium).

Plešavost je najpogostejša patologija las in prizadene približno 80% moških in 50% žensk.  Označuje jo progresivno manjšanje lasnih foliklov kot posledica delovanja spolnih hormonov na občutljive posameznike. Ta občutljivost je odvisna predvsem od restrikcijskega encima 5α, ki testosteron spremeni v njegov najmočnejši derivat: dihidrotestosteron (DHT). Ko so nivoji DHT visoki, folikli proizvajajo vse bolj svetle in tanke dlake do spremembe le-teh v nevidni puh.
Posegi za preprečitev tega so osnovani na inhibiciji redukcijskega encima 5α.

Telogen Effluvium predstavlja znaten izpad las v fazi počitka (faza Telogen). Ta patologija prizadene predvsem ženske in možnih razlogov zanjo je veliko: akutni ali kronični stres; bolezni, kirurški posegi in določene farmakološke terapije; hormonsko neravnovesje in nosečnost; shujševalne diete, neuravnovešeno prehranjevanje in anomalije lobanjske kože, kot so seboreja ali prhljaj. Zdravi se z aktivnimi principi, ki stimulirajo ponovno rast las, skupaj z odpravo vzrokov, ki so do težave privedli.

Odgovor Actyva-e za kozmetično nego teh anomalij je sistem ACTYVA P FACTOR: prvi sistem v treh fazah za čiščenje, regeneracijo in pomoč pri preprečevanju izpada, ki zavra negativne učinke prostih radikalov in ohrani zdrave lase.

Dva specifična posega za zadovoljitev različnih potreb moških in žensk.

PFACTOR losjon za moške Intensive
Tehnologija PF COMPLEX HP, ki združuje značilnosti številnih aktivnih principov naravnega izvora, med drugimi:

 • IZVLEČEK SAW PALMETTO
  Izjemno bogat s fitosteroli, pomaga preprečiti izpad las.
 • OLJE KONOPLJINIH SEMEN
  Izjemno bogato z omega 3 in omega 6, pomaga preprečiti izpad las.
 • PROCIANIDIN IZ SEMEN RDEČEGA GROZDJA
  Močan antioksidant, zaščiti lasne folikle pred škodljivim učinkom prostih radikalov.
 • MINERALI IN VITAMINI
  Poskrbijo za vnos ustreznih hranil in lasem podelijo polnost.

Test učinkovitosti in dermatološke tolerance je bil izveden na Univerzi Pavia.

PFACTOR losjon za ženske Intensive
Tehnologija PF COMPLEX CS, obogatena z:

 • STAMINALNIMI CELICAMI GROZDNIH JAGOD
  Ponujajo maksimalno zaščito lasem zaradi svojih antioksidacijskih in antiage značilnosti.

Test učinkovitosti in dermatološke tolerance je bil izveden na Univerzi Pavia.

 

LINFA SOLARE

Poživi, napoji in zaščiti lase poleti

S prihodom poletja se življenjske navade ljudi spremenijo: v primerjavi z ostalimi meseci v letu ljudje preživijo več časa na odprtem, čas izpostavitve sončni svetlobi in toploti se znatno poveča kakor tudi stik z vodo (pogosta pranja, kopanje v morju ali bazenu). Vse to znatno poveča občutljivost kože in las s posledičnim pospešenim postopkom staranja tkiva.
Izpostavitev las dejavnikom, ki povzročijo občutljivost in so značilni za poletje (UV žarki, vročina, veter, slanost, klor), privede do znatne poškodbe strukture in barve, ki se jim je mogoče izogniti z uporabo izdelkov, ki so posebej namenjeni zaščiti in zdravljenju las.
Za nego las, izpostavljenih poletnim dejavnikom, ACTYVA ponuja LINFA SOLARE: ekskluzivna tehnologija, osnovana na sinergijskem učinku antioksidacijskih, zaščitnih, regenerativnih in restrukturacijskih aktivnih principov. Linija izdelkov, izdelana za specifične potrebe zaščite, zdravljenja in definiranosti las v poletni sezoni.

Natisni