Moda + Lasje jesen-zima 2010

Modne kolekcije za jesen/zimo 2010/2011 poudarjajo potrebo po oblikovanju nove osebne svobode, ki bi omogočila svoboden izraz lastne domišljije. Vzpodbujajo “svobodno voljo”, ki ima korenine v vzdušju kadilnic, literarnih kavarnah s konca 19. stoletja, žvepleni in spremenljivi naravi, ki omogoča izraz nove skrivnostne zapeljivosti in sofisticirane eksotike. Moda črpa svoj navdih v Orientu in ustreza tako “večernemu” videzu kot mestnemu občutju. Je moda, v kateri prevladujejo spreminjajoče se in prepovedane barve pelina, jantarja in dima, vse, kar je potrebno za stvaritev opojnih, sofisticiranih in čutnih kolekcij. Osnovno točko predstavlja žamet, zelo stvaren, mehkih linij in intenzivnih barv, ki s svojim svetlobnim odsevom zaobjame silhueto.

Drapiran videz, obogaten z dragocenimi detajli oblikovalcev Dolce & Gabbana, preprost slog 20. let oblikovalca Giorgia Armanija. Prepovedane barve so vodilo modne hiše Gucci – njihove tradicionalne oprijete linije se razkrivajo v satiniranem blagu, obogatenem s krznom v barvi tobaka. Arhitektura in volumen oblačil, osvobojenih vsakodnevnih plehkosti, pričarata magično vzdušje: mešanica urbanega stila in dizajna, skupek plemenskih in modernih elementov, eksplozija etničnih motivov in nenavadnih oblačil, ki jih opazujemo v oblekah iz prešitih vzorcev angleške modne hiše Basso & Brooke, oblačilih hiše Missoni in oprijetih oblačilih oblikovalke Alexandre Herchcovitch. Ne manjkajo niti kontrasti barv, ki omogočajo obvladovanje etničnih elementov. Znova se vračamo h krznu, četudi v bolj lahki in sofisticirani obliki, ki se prilega izginjajoči prosojni tkanini modnih hiš Dior, Valentino ali Aquilano Rimondi, medtem ko na modnih brveh hiše Chanel prevladujejo volna, peresa ali “razcefrani” učinki, ki ustvarjajo žametaste in zračne volumne. Igro volumnov najdemo tudi v plisiranih našitkih oblikovalke Alberte Ferretti in brokatnih čipkah Valentina. “Poceni” materiali posnemajo luksuzne, mestna oblačila pa so prekrita z nenavadnimi detajli čistih in trdih linij. »Gosposki« videz, ki ga ponujajo stilisti, je prisoten tudi tam, kjer bi najmanj pričakovali: Prada ponuja lešnikasto rjavo barvo, poživljeno s sinje modrimi detajli, Issey Miyaké pa ima raje malinovo barvo z nenavadnimi tesno prilegajočimi se hlačnimi nogavicami. Obleke odločno retro sloga in dolžina hlač do polovice meč so vodilo Marca Jacobsa, ki ustvarja za modno hišo Louis Vuitton.

Modne smernice predstavljajo razvoj mode, ki se vedno bolj približuje resničnemu življenju, a se hkrati trudi biti sanjava in neresnična.

Nova modna kolekcija za lase jesen/zima 2010/11 podjetja Kemon zaobjema vse izraze oblačilne mode. V spomin se nam prikradejo vedno modne pričeske, ki ne morejo biti neopažene in so primerne za ženske z veliko osebnostjo. Odločne linije in barve so v popolnem skladju s temami, ki jih narekuje letni čas.

Ta vnos je objavljen v Kolekcije. Dodaj zaznamek do trajne povezave .

Komentiranje zaprto.